Dnes 14.11. jsme byli na pavilonu A na besedě o etiketě stolování. Naučili jsme se, kdo podle pravidel zdraví první, kdo má přednost. Adéla
Dozvěděla jsem se mnoho nových věcí. Například, že kluk zdraví dřív než dívka a dospělí zdravíme dřív my děti. Zkoušeli jsme si různé situace zdravení. Aneta
Dozvěděli jsme se, jak má vypadat dobře prostřený stůl, jak se máme chovat v restauraci a jak máme správně sedět u stolu. Líbilo se mi to. Danča
Naučili jsme se, jak prostřít stůl. Vidlička patří na levou stranu a nůž a lžíce na pravou stranu od talíře. Milan
Dozvěděl jsem se, jak mám pokládat na talíři příbor, když chci jídlo dojíst, nebo když už nechci dál jíst. Poznali jsme zvyky i jiných zemí. Šimon
Mě se to líbilo. Dozvěděl jsem se, že v Japonsku se při jídle nemá smrkat a nesmí se dívat do očí svému nadřízenému. V Číně se hůlky nesmí zabodnout do jídla, protože to znamená, že vyhlašujete válku a nesmí se na nikoho ukazovat. Jakub Ž.
Dozvěděla jsem se, že látkový ubrousek je na to, abychom se neušpinili, že nejbezpečnější místo pro ženu u stolu je zády ke zdi. Bylo to poučné. Sára
Dozvěděl jsem se, že když dáváme číšníkovi znamení příborem, že odpočíváme, měla by se dát vidlička bříškem nahoru, jinak to znamená, že chci přidat. A chleba se při obědě nekouše, ale trhá rukou. Jakub P.